Salata de cruditati

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 1 telina mijlocie
  • 1 gulie
  • 3 ridichi sau 1 ridiche de iarna
  • 1/4 dintr-o varza mica alba sau rosie
  • 1-2 ardei capia
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura de marar
  • 1-2 rosii sau 1 lamaie sau 1 mar
  • 1 miez de nuca
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata si spala totul bine sub jet de apa;

Se rade morcovul, telina si marul daca este cazul cu razatoarea mica, iar gulia cu razatoarea mare;

Se taie rondele ridichile, daca este ridiche de iarna se rade pe razatoarea mare;

Se taie fideluta varza;

Se taie ardeii julien si rosiile daca este cazul cubulete;

Ceapa sau usturoiul pot fi sau nu adaugate, daca optati pentru ele ceapa se taie marunt iar usturoiul se zdobeste;

Se taie marunt mararul;

Se pun toate cele dorite intr-un bol si se amesteca usor;

Se adauga zeama de lamaie, daca nu am optat pentru rosii sau mar ras;

La sfarsit salata de cruditati se amesteca cu uleiul de masline, cu nuca zdrobita, si se presara deasupra mararul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise