Salata de dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g dovleac,
  • 2 linguri otet,
  • 100g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 baton scortisoara,
  • 1 salata verde,
  • 1 ceapa,
  • 200g telina,
  • 2 mere,
  • 50g nuci,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Dovleacul se curata de seminte si se taie cubulete. Intr-o cratita se pun la foc 1 lingura otet, 100ml apa, zahar, coaja de lamaie si scortisoara si se da in clocot. Se pune dovleacul si se fierbe 10-15 minute. Dovleacul se scoate sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara iar zeama se strecoara pentru a da deoparte coaja rasa de lamaie. Ceapa si telina se curata si se taie cuburi. Merele se curata si se taie felii. Miezul de nuca se rumeneste fara grasime si apoi se taie marunt. Uleiul se incinge si se caleste telina 3 minute fara a prinde culoare, se stinge cu restul de otet si cu 5-6 linguri din zeama in care a fiert dovleacul. Se lasa sa dea un clocot, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga ceapa si se mai lasa putin pe foc. Se amesteca cu dovleacul, merele, salata taiata fasii si nucile. Se toarna sosul de telina si ceapa si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise