Salata de dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g dovleac,
  • 2 linguri otet,
  • 100g zahar,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 1 baton scortisoara,
  • 1 salata verde,
  • 1 ceapa,
  • 200g telina,
  • 2 mere,
  • 50g nuci,
  • 5 linguri ulei,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Dovleacul se curata de seminte si se taie cubulete. Intr-o cratita se pun la foc 1 lingura otet, 100ml apa, zahar, coaja de lamaie si scortisoara si se da in clocot. Se pune dovleacul si se fierbe 10-15 minute. Dovleacul se scoate sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara iar zeama se strecoara pentru a da deoparte coaja rasa de lamaie. Ceapa si telina se curata si se taie cuburi. Merele se curata si se taie felii. Miezul de nuca se rumeneste fara grasime si apoi se taie marunt. Uleiul se incinge si se caleste telina 3 minute fara a prinde culoare, se stinge cu restul de otet si cu 5-6 linguri din zeama in care a fiert dovleacul. Se lasa sa dea un clocot, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga ceapa si se mai lasa putin pe foc. Se amesteca cu dovleacul, merele, salata taiata fasii si nucile. Se toarna sosul de telina si ceapa si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise