Salata de dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei subtiri fragezi
  • 50 ml ulei
  • 3-4 capatani de usturoi verde
  • 2 linguri otet
  • 200 g iaurt
  • 1 praf de boia dulce
  • 1 legatura marar proaspat
  • piper si sare dupa gust

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele sau fasii pe lungime; Se prajesc dovleceii pe ambele fete in uleiul incins, dupa care se scot intr-un castron si se lasa la scurs; Separat, se amesteca iaurtul cu mararul tocat marunt, cu usturoiul zdrobit, cu boiaua, cu otetul si cu sare, piper dupa gust; Se pun feliile de dovlecel pe o farfurie, se toarna sosul peste ele si se lasa la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise