Salata de dovlecei cu usturoi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3-4 dovlecei
  • - 1 lingură ulei de măsline
  • - 1 ligură oţet de mere cu miere
  • - 2-3 căţei de usturoi pisat( după plac)
  • - sare
  • - puţin pătrunjel şi mărar

Mod de preparare

Dovleceii se spală se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari, apoi se fierb în apă sărată. Când sunt fierţi, se scurg şi se pun în salatieră. Peste ei se adaugă uleiul, oţetul, usturoiul pisat şi amestecat cu 2 linguri din apa în care au fiert dovleceii. Se potriveşte de sare dacă mai este nevoie. S amestecă uşor. Se garniseşte salata presărând puţin pătrunjel şi marar tocat.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise