Salata de dovlecei tocati

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 2 linguri ulei
  • zeama de lamaie sau otet
  • piper
  • sare
  • 1 knorr grecesc

Mod de preparare

Alegem dovlecei tineri, prospeti, de marime mijlocie, cu seminte mici. Ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa clocotita. Cand sunt gata, ii scoatem si ii asezam pe un fund inclinat, sub un teasc, lasandu-i sa se scurga de apa. Dupa ce s-au scurs si s-au racit, ii tocam pe un fund, la fel ca pe vinete. Punem dovleceii tocati intr-un castron, adaugam ulei, putina sare, piper si lamaie sau otet, batandu-i bine. Tinem salata la rece. Inainte sa o servim la masa, adaugam ceapa tocata si garnisim cu cateva foi de patrunjel verde.

Salata de dovlecei tocati inlocuieste salata de vinete, mai ales pentru acei care tin regim alimentar. De asemenea putem pregati salata amestecata de vinete si de dovlecei, in cantitati egale.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise