Salata de fasole boabe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300g fasole boabe
  • -1 lingurita cimbru uscat
  • -2 foi de dafin
  • -1 ceapa
  • -1 rosie
  • -1-2 linguri otet,1 lingurita chimen pisat(optional)
  • -3 catei usturoi
  • -1 lingurita zahr
  • -sare,piper,ulei-1 lingura(sau cat va place)
  • -verdeata: marar,tarhon,si busuioc

Mod de preparare

Seara se pune fasolea la-nmuiat. A doua zi fasolea se fierbe in apa sarata cu foi de dafin, piper, cimbru si chimen.

Pt un gust mai deosebit: fasolea se fierbe cu 200g carne afumata, care se toaca bucatele si se pune in salata.

Sos:

Se toaca usturoiul,rosia,ceapa verdeata,se amesteca cu ulei,zahar si otet. Se scurge fasolea,se amesteca cu sosul preparat. Sosul acesta crud se poate combina ,cu mazare,conopida ,bame si cu orez,in loc de carne afumata. Incercati cu piept de pui;

Pofta mare!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise