Salata de fasole verde si pere

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. cartofi
  • sare
  • 1 ramurica cimbru (sau uscat)
  • 300 gr. fasole verde (din conserva)
  • 2 pere
  • 100 gr. sunca de Praga (sau salam de sunca
  • nu prea gras) taiata fasii
  • 100 gr. smantana
  • 4 linguri otet
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde
  • zahar si piper proaspat macinat

Mod de preparare

1. Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare, cca. 20 de minute. Apoi, se curata de coaja si se lasa sa se raceasca.

2. Scoatem fasolea verde din conserva si o scurgem de zeama.

3. Cartofii se taie bucati de cca. 5 mm. grosime si impreuna cu fasolea scursa se pun intr-un bol. Perele se curata de coaja si seminte, se taie felii si impreuna cu sunca taiata fasii si amesteca cu fasolea si cartofii.

4. Smantana se amesteca cu otetul, uleiul, sarea, piperul, patrunjelul tocat si zaharul si se amesteca cu legumele si perele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise