Salata de fetica cu slanina si nuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 300 g frunze de fetica
  • pt sos:
  • 1 ceapa mica
  • 1,5 lingura otet de vin alb
  • sare, piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legatura de arpagic
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • plus
  • 50 g slanina carnoasa
  • 30 g miez de nuca

Mod de preparare

1- se curata frunzele de fetica si se spala in multa apa de doua-trei ori, iar apoi se scutura pana se usuca.

2- Pentru sos: se curata ceapa si se toaca marunt.Aceasta se amesteca intr-un vas cu otetul, sarea, si piperul, iar apoi dupa ce s-a dizolvat sarea, se adauga treptat uleiul.Arpagicul si patrunjelul se curata, se toaca marunt si se adauga la sos.

3- se indeparteaza soricul de pe slanina, se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie la foc mediu, fara ulei, pana devine maronie, crocanta.Se taie miezul de nuca.

4- se toarna sosul treptat peste salata, se amesteca bine, iar apoi se presara cubuletele de slanina si miezul de nuca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise