Salata de fetica cu slanina si nuca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 4 portii:
  • 300 g frunze de fetica
  • pt sos:
  • 1 ceapa mica
  • 1,5 lingura otet de vin alb
  • sare, piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legatura de arpagic
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • plus
  • 50 g slanina carnoasa
  • 30 g miez de nuca

Mod de preparare

1- se curata frunzele de fetica si se spala in multa apa de doua-trei ori, iar apoi se scutura pana se usuca.

2- Pentru sos: se curata ceapa si se toaca marunt.Aceasta se amesteca intr-un vas cu otetul, sarea, si piperul, iar apoi dupa ce s-a dizolvat sarea, se adauga treptat uleiul.Arpagicul si patrunjelul se curata, se toaca marunt si se adauga la sos.

3- se indeparteaza soricul de pe slanina, se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie la foc mediu, fara ulei, pana devine maronie, crocanta.Se taie miezul de nuca.

4- se toarna sosul treptat peste salata, se amesteca bine, iar apoi se presara cubuletele de slanina si miezul de nuca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise