Salata de fructe in cupe de pepene galben

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pepene galben
  • cateva cubulete de pepene verde
  • putin ananas proaspat
  • cateva bucatele de banana
  • cateva capsune taiate si ele feliute
  • cateva cubulete de piersica
  • 1-2 linguri de zahar brun
  • un pachetel zahar vanilat si nuca de cocos .Pentru a orna platoul am asezat si cateva cirese...

Mod de preparare

A venit in vizita o prietena cu baietelul ei si fiind mai mititel m-am gandit sa-i fac si lui o surpriza … I-am pregatit si domnisorului o mini cupa ca sa poata fi atras sa manance singurel...La final am realizat ca surpriza mea a avut succesul scontat .

Am spalat pepenele galben ,l-am sters bine,l-am crestat de jur imprejur fara sa-l desfac insa de tot,dupa care cu o seringa i-am injectat din loc in loc sirop de capsune . Aveam niste capsune pregatite cu zahar si siropul lor s-a potrivit de minune.Daca nu servesc copiii puteti injecta putin coniac,lichior sau whisky si lasati pepenasul 1-2 ore la frigider.Dupa ce scoateti pepenele de la rece il desfaceti pe jumatate, indepartati semintele si o parte din miez. Miezul de pepene va fi taiat cubulete micute care se vor amesteca cu restul fructelor taiate si ele cubulete.

Intr-un castron puneti cubuletele de pepene galben, cateva cubulete de pepene verde,putin ananas proaspat, putina banana,cateva capsune taiate si ele feliute, cateva cubulete de piersica,1-2 linguri de zahar brun,un pachetel zahar vanilat si presarati nuca de cocos pentru a da un gust mai exotic,mai tropical. Amestecati usor fructele si tineti la frigider cca jumatate de ora,dupa care umpleti cupele de pepene galben cu salata de fructe obtinuta si veti constata ca este o salata delicioasa si sanatoasa.Daca doriti puteti servi cu frisca,cu topping de fructe,ciocolata...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise