Salata de gogonele

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg gogonele murate
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 bucati pastarnac
  • 1 telina potrivita
  • 4-5 cepe
  • 150 g zahar
  • 1/2 litri apa
  • 250 ml ulei
  • 1 borcan mustar dulce de 400 g

Mod de preparare

1. Cureti morcovul, pastarnacul, telina si le dai prin razatoarea mare. Speli gogonelele, cureti si le tai pe toate marunt.

2. Amesteci apa cu zaharul si otetul, le pui la fiert si cand dau intr-un clocot pui zarzavaturile ( in afara de gogonele).Le lasi sa fiarba la foc mic timp de 20-25 de minute, amestecand mereu.

3. Inttre timp, freci mustarul cu ulei pana obtii un sos fin.

4. Dupa ce zarzavaturile au fiert, le strecori, adaugi maioneza si gogonelele taiate, omogenizezi salata si o dai la rece. Cand e post e foarte potrivita pt cartofi prajiti, snitele de soia, mancarica de mazare sau de fasole boabe.

SFATURI!!!!

Gusta neaparat gogonelele si inainte de a le gati tine-le in apa rece macar 30 de minute ca sa nui fie prea acre sau prea sarate.

Daca scoti miezul gogonelelor, salata nu va avea seminte si va fii mai fina.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise