Salata de heringi (reteta flamanda)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 4 heringi sarati,
  • 2 cepe,
  • 2 pahare cu vermut rosu,
  • 2 mere acrisoare,
  • putina zeama de lamaie.
  • Pentru sos: 1/8 l smantana acra,
  • 1 varf de cutit zahar,
  • piper alb,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 1/2 legatura marar.

Mod de preparare

Se curata heringii de piele si se fileteaza, indepartand oasele. Se stropesc bine fileurile cu apa si se lasa sa se patrunda peste noapte, iar a doua zi se clatesc si se taie bucati. Se curata ceapa, se taie rondele, se pune intr-un castron impreuna cu bucatile de peste, se toarna deasupra vermutul si se lasa sa se marineze doua ore. Merele curatate de coaja si de partea lemnoasa se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. Se prepara sosul, amestecand smantana cu zaharul, piperul si verdeata tocata marunt. Se lasa sa se scurga ceapa si bucatile de hering, se amesteca cu feliile de mar si pe urma cu sosul. Salata se serveste cu paine alba unsa cu unt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise