SALATA DE ICRE

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Icrele de stiuca si de crap se prepara la fel.Doar la prepararea icrelor de stiuca trebuie sa pastrati 2-3 lingurite de icre si le adaugati in salata de icre de stiuca la sfarsit .Bobitele adaugate la sfarsit dau un aspect mult mai placut produsului final si sunt si sanatoase.De regula la o parte de icre se folosesc doua-trei parti de ulei.
  • Mare atentie la cantitatea de ulei folosita.Nu se pune mult ulei deoarece icrele ies gretoase si uleiul ramane deasupra,da un aspect foarte urat si prinde gust de ranced.
  • Ceapa trebuie taiata foarte marunt si se adauga dupa gust.
  • Puteti folosi ulei presat la rece daca aveti,este mult mai sanatos(ulei de masline,samburi de struguri, porumb).

Mod de preparare

Icrelele se spala,se curata de eventualele pielite,se sareaza daca sunt proaspete sau se mai desareaza daca sunt prea sarate . Se lasa la scurs pentru a se pierde surplusul de apa obtinut in urma sararii sau desararii.

Icrele daca sunt pastrate la frigider se scot cel putin cu o ora inainte de preparare.

Icrele se pun intr-un castron cu o lingurita sau doua de gris si se freaca bine pana se omogenizeaza,apoi se adauga treptat cate putin ulei,amestecand continuu si in acelasi sens pentru a evita taierea(exact ca la maioneza).Se adauga uleiul si zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita(ca o maioneza).Pentru o culoare frumoasa ,albicioasa si sa devina mult mai tari se toarna un pic de apa minerala. Se potriveste de sare si zeama de lamaie dupa gust.La sfarsit adaugati ceapa(taiata foarte marunt) dupa gust sau o puteti adauga in momentul servirii . Salata de icre odata finalizata,se aseaza intr-o salatiera ornandu-se cu bucatele de masline si se pastreaza la rece.Se pot servi pe paine prajita,biscuiti crocanti putin sarati,ardei gras,rosii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise