Salata de icre cu ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g icre sarate( eu le-am avut la borcan)
  • 500 ml ulei
  • 2 linguri gris
  • zeama de la o lamaie
  • 50 ml apa minerala
  • ceapa
  • 250 ml apa pt. fiert grisul

Mod de preparare

Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana cand grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit.

Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate le puteti trece printr-un jet de apa.

Cand acestea s-au scurs bine , le-am pus intr-un bol impreuna cu grisul fiert si racit ,si am inceput sa mixez la viteza mica. Am adaugat cate o lingura de ulei si am mixat in continuare.Am inceput sa stropesc cu cate putina apa , continuand sa adaug uleiul incetul cu incetul. O sa obsevam ca pe parcurs se schimba textura si culoarea salatei. Spre sfarsit am adaugam zeama de lamaie . Cand am incorporat tot uleiul si zeama de lamaie , am adaugat ceapa tocata marunt, amestecand cu paleta de bucatarie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise