Salata de laptuci cu cartofi si oua

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 grame laptuci
  • -500 grame cartofi
  • -4 oua
  • -1 ceapa de marime medie( sau ceapa verde)
  • -otet balsamic
  • -ulei de masline
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 mana de nuci

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja 20 de minute sau 5 minute in cuptorul cu microunde.

Ouale se fierb tari.

Frunzele de laptuca se indeparteaza de pe tulpini si se spala bine.

Se paseaza cartofii cu ajutorul presei pentru cartofi , se sareaza dupa gust si se aseaza pe un platou.

Se taie ouale marunt.

Ceapa se taie marunt ;la fel si nucile si se adauga la vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic, sare si piper dupa gust.

Se toarna peste frunzele de laptuca si ouale taiate marunt si se amesteca usor.

Se aseaza salata astfel obtinuta peste cartofi si se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise