Salata de laptuci cu vinete-specific arabeasca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 legatura laptuci
  • -2-3 vinete mici( sau o vanata de marime mijlocie)
  • -1 ceapa rosie
  • -2 rosii de marime medie
  • -1 lamaie de marime medie
  • -2 linguri de miere de albine
  • - ulei de masline virgin
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja , se taie in felii de cca 2cm si se sareaza; se lasa 10 minute , apoi se storc bine de apa.

Se incinge intr-o tigaie mai adanca( de tip wok) uleiul de masline si se calesc vinetele pana iau o culoare aurie.

Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie .

Se spala laptucile si se aseaza pe un platou.

Rosiile se taie si se aseaza pe laptuci.

Ceapa rosie se taie pestisori si se presara peste rosii, apoi se adauga vinetele calite.

Se prepara o vinegreta din ulei de masline virgin,sucul de lamaie,sare,piper si 2 linguri de miere.

Se toarna peste salata inainte de servire.

Are o aroma deosebita rezultata din asocierea gustului dulce al vinetei si acrisor al laptucilor.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise