Salata de legume calite (mediteraneana)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii): 1 dovlecel (mai verde),
  • cate un ardei gras din fiecare culoare: verde, galben si rosu,
  • 10 masline verzi,
  • 10 masline negre,
  • 8-10 rosii marunte (cireasa),
  • 1 ceapa verde,
  • 70 ml ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 40 ml otet aromat rosu,
  • 40 ml otet aromat alb,
  • 1 ardei iute (mic),
  • sare,
  • piper macinat,
  • 2 sardele din conserva,
  • 2 fire de busuioc,
  • 1/2 vanata.

Mod de preparare

Se spala legumele, se curata si se taie felii, fasii sau rondele. Usturoiul, curatat, se toaca marunt, iar ardeiul iute se taie feliute subtiri, dupa ce a fost curatat de seminte si nervuri.

Se-ncinge jumatate din cantitatea de ulei, intr-o tigaie mare si se prajesc in el legumele (taiate) pe ambele parti. Se adauga usturoiul si ardeiul iute si cand s-au prajit si ele, se sting cu otetul aromat. Se rastoarna apoi legumele intr-un castron de portelan sau de sticla si se lasa sa se raceasca. Se mai amesteca o data inainte de a le servi, se toarna peste ele uleiul ramas, se sareaza, se pipereaza si se garnisesc cu sardele si frunzulite de busuioc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise