Salata de legume cu macaroane

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cepe verzi,
  • 500 g macaroane scurte,
  • 4 rosii,
  • 1 morcov,
  • 250 g conserva de fasole verde,
  • 1 conserva mica de boabe de porumb, 50 g alune prajite,
  • 1 legatura patrunjel sau marar,
  • 1 ardei iute,
  • sare, ulei, piper
  • Pentru sos:
  • 6 lingri ulei, 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar, sare, piper, 1 lingurita de ardei iute tocat marunt, verdeata tocata.

Mod de preparare

Se pun la fiert macaroanele, se strecoara si se amesteca cu putin ulei. Se curata si se spala ceapa verde, se taie pe diagonala in 3-4 bucati. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in feliute subtiri. Morcovul se curata, se spala, se taie in patru pe lung, apoi in feliute cat mai subtiri. Se scoate fasolea din conserva, se scurge bine, la fel si boabele de porumb. Alunele se prajesc in tigaie fara ulei, apoi se sfarama. Se pun toate legumele si alunele intr-o salatiera, se toarna deasupra sosul bine batut cu furculita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise