Salata de legume cu orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr orez
  • 200 gr morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa verde
  • 150 ml ulei de masline
  • 1 galbenus de ou
  • frunze de salata
  • 1 legatura patrunjel
  • mustar
  • boia
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se fierbe orezul aproximativ 20 minute;

Intre timp se taie morcovii in bucati de 1cm, se toaca ceapa marunt, si se pun la calit in 2 linguri de ulei la foc mic, cca 7-8 minute;

Se amesteca galbenusul cu mustar si otet, se adauga treptat restul de ulei, pana se obtine un fel de sos-maioneza;

Se amesteca orezul cu legumele, cu ardeiul taiat julien, cu sare si piper dupa gust, se pune pe frunze de salata, pe deasupra se toarna sosul, boiaua si patrunjelul tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise