Salata de morcovi si mirodenii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 morcovi,
  • 4 catei usturoi,
  • 1 portocala,
  • 1 lingura zeama lamaie,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 lingurita mustar,
  • 1 lingurita rasa chimen pudra,
  • 1 lingurita ghimbir pudra,
  • 4-5 linguri ulei masline,
  • sare, piper, cateva fire coriandru

Mod de preparare

Morcovii se curata, se taie rondele si se fierb 10-15 minute in apa clocotita. Intre timp se prepara sosul astfel: intr-un bol se adauga zeama de portocala, zeama de lamaie, sare, piper, ghimbir, chimen, se amesteca bine pana se dizolva totul, se adauga apoi mustarul si mierea, se amesteca viguros cu furculita. La sfarsit se adauga treptat uleiul amestecandu-se continuu. Morcovii fierti se scurg si se lasa la racit, se dauga peste ei usturuoiul cutatat si maruntit, coriandru tocat fin si sosul de mai sus.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise