Salata de octopode

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g octopode
  • 1 l lapte
  • 2 salate verzi
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 5-6 fire de usturoi verde
  • 1/4 varza alba
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml apa
  • leustean
  • patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Octopodele se spala bine;

Se opareste corpul in lapte, cat sa fie acoperit, nu mai mult de 6-8 minute;

Se lasa sa se raceasca in laptele in care a fiert;

Se taie felii, se scurg bine;

Se taie usturoiul marunt si se fierbe in uleiul amestecat cu apa, sare si piper dupa gust;

Se lasa la racit si se strecoara;

Se taie salata verde si varza, ceapa, leusteanul si patrunjelul se taie marunt;

Se amesteca toate intr-un bol impreuna cu octopodele;

Se adauga uleiul deja preparat, se acopera si se lasa sa stea;

Dupa 10 minute se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise