Salata de orez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bob lung
  • 2 linguri de mazare
  • 2 linguri de morcov cubulete
  • 2 linguri de masline
  • 1 ceapa
  • 1 piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • sare, piper alb si alte condimente dupa preferinte

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert cu sare, se spumuieste si se adauga mazarea si morcovul, iar cand sunt gata se strecoara si se lasa la racit. Supa o pastram pentru orez. Intr-o craticioara se prepara orezul simplu dupa preferinte. Ideal este sa se desfaca bob de bob, adica sa nu fie lipicios.

Cand este gata si orezul se lasa la racit.

Intr-un castron se pune pieptul de pui taiat bucatele micute, mazarea cu morcovul, orezul, maslinele taiate felii marunte si ceapa taiata pestisor. Se condimenteaza dupa preferinte, se stropeste cu putin ulei si otet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise