SALATA DE OREZ CU FASOLE NEAGRA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 cesti apa
  • 1/2 ceasca ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 lingurita sofran
  • 1/2 ceasca rosii proaspete, taiate cubulete
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 ceasca ardei verde, taiat
  • 1 ceasca orez nefiert
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1/3 dressing italian, fara grasime
  • 1/4 lingurita ardei iute rosu, tocat (sau boia iute)
  • 2 lingurite de boia de ardei dulce
  • 2 cesti fasole neagra fiarta, sau din conserva, pusa la scurs

Mod de preparare

1. Combina apa, sofranul si chimionul intr-o cratita mai mare si pune la fiert. Adauga orezul, asteapta sa fiarba, da apoi focul la mic, acopera si asteapta in jur de 30 de minute, pana cand orezul devine moale. Scurge lichidul in exces si lasa orezul sa se raceasca, la temperatura camerei.

2. Combina dressingul italian si boiaua dulce.

3. Amesteca orezul racit, ceapa, rosia, ardeiul verde, patrunjel, ardeiul iute si fasolea. Toarna sosul deasupra si mai amesteca o data, pentru a patrunde in toate ingredientele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise