SALATA DE OREZ CU FASOLE NEAGRA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 1/2 cesti apa
  • 1/2 ceasca ceapa rosie, taiata marunt
  • 1 lingurita sofran
  • 1/2 ceasca rosii proaspete, taiate cubulete
  • 1/2 lingurita chimion macinat
  • 1/2 ceasca ardei verde, taiat
  • 1 ceasca orez nefiert
  • 1 lingurita patrunjel
  • 1/3 dressing italian, fara grasime
  • 1/4 lingurita ardei iute rosu, tocat (sau boia iute)
  • 2 lingurite de boia de ardei dulce
  • 2 cesti fasole neagra fiarta, sau din conserva, pusa la scurs

Mod de preparare

1. Combina apa, sofranul si chimionul intr-o cratita mai mare si pune la fiert. Adauga orezul, asteapta sa fiarba, da apoi focul la mic, acopera si asteapta in jur de 30 de minute, pana cand orezul devine moale. Scurge lichidul in exces si lasa orezul sa se raceasca, la temperatura camerei.

2. Combina dressingul italian si boiaua dulce.

3. Amesteca orezul racit, ceapa, rosia, ardeiul verde, patrunjel, ardeiul iute si fasolea. Toarna sosul deasupra si mai amesteca o data, pentru a patrunde in toate ingredientele.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise