Salata de orez cu sos vinegreta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g orez cu bob lung,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 ardei gras verde, curatat si taiat cubulete,
  • 4 linguri ceapa tocata,
  • 2 catei de usturoi taiati marunt,
  • 3 linguri patrunjel verde tocat,
  • 50 g samburi de nuca taiati marunt,
  • 1/8 l sos vinegreta,
  • zeama de lamaie,
  • circa 12 frunze de salata verde.

Mod de preparare

Se pun pe foc 2,5 l de apa cu sare si cand clocoteste puternic, se toarna orezul in ploaie, astfel ca apa sa nu se opreasca din fiert. Se amesteca o data, ca sa nu se prinda de fund boabele de orez, si se lasa sa fiarba 30 de minute, pana ce este patruns, dar nu moale. Se scurge printr-o sita, se clateste bine cu apa fierbinte si se scurge din nou.

Se amesteca orezul, ardeiul, ceapa, usturoiul si patrunjelul verde, se adauga nuca si sosul vinegreta si se pune salata la rece.

Se scoate salata din frigider, se condimenteaza cu sare, piper si zeama de lamaie si se serveste intr-un castron „tapetat” cu frunze de salata. Salata poate fi eventual garnisita cu sferturi de rosii si de oua fierte tari (facultativ).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise