Salata de orez cu ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 si 1/2 pahar de orez;
  • 1-2 cutii ton intreg in ulei;
  • 100-150 gr carnaciori (uscati, afumati sau semiafumati)
  • 1 cutie mica de porumb;
  • 5 castraveciori acrii;
  • 1 morcov;
  • 5-6 linguri ulei de masline;
  • sare, piper;
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune orezul intr-un vas cu apa si se fierbe 8-10 min, se scurge de apa, se clateste sub jet de apa rece.

Se fierbe morcovul, se taie cubulete mici (aproximativ 0,5 cm), castraveciorii se taie cubulete mici (aproximativ 0,5 cm), tonul se scurge de ulei si se feliaza, carnaciorii se taie in felii subtiri de aproximativ 2-3 mm.

Intr-un vas se pun toate ingredientele (uleiul de masline, tonul, castraveciorii, carnaciorii, orezul, porumbul), se amesteca, se pune sare si piper dupa gust. Se orneaza cu patrunjel verde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise