Salata de oua

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua;
  • 3 cepe verzi;
  • 2 cartofi fierti;
  • 1 legatura de patrunjel;
  • 1 legatura marar;
  • 50 grame branza tare de oaie/capra;
  • 50 ml ulei masline;
  • 2 linguri mustar;
  • 1 lamaie;
  • sare,piper;
  • seminte de floarea soarelui si dovleac, decojite, neprajite si nesarate.

Mod de preparare

Ouale se spala si se pun la fiert 5 minute in apa. Dupa ce au fiert se pun la racit, se decojesc si se dau prin razatoarea mare.

Ceapa se curata, se spala, se taie rondele.

Cartoful se taie cubulete, nu prea mici, sa nu se sfarme la mestecat.

Patrunjelul si mararul se spala, se curata si se taie marunt.

Din mustar, sare, piper (dupa gust), uleiul de masline si zeama de la lamaie, se prepara un dresing pentru salata.

Se pregateste un bol de salata, se pun in straturi cartofii ouale date prin razatoare ceapa patrunjelul si mararul (aceste doua ingrediente se pot pune si in dresing), branza rasa fin, printre straturi semintele, iar dresingul se adauga in salata la servire.

Cartofii fierti puteti sa ii dati si prin razatoare,nu neaparat taiati cuburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise