SALATA DE OUA CU CREVETI(Shrimps)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 12 oua, fierte 10 min.
  • - 500g creveti, fierti
  • - 1 legatura de ridichi,taiate rondele(eu nu am pus in salata mea)
  • Ingrediente marinada/dresing:
  • - 1 galbenus de ou,(unul din cele 12 oua fierte)
  • - 4ls ulei- 2ls mustar(eu am pus -Dijon)
  • - 250ml smintina
  • - 2 ls patrunjel verde taiat marunt
  • - 2ls snitling(ceapa ciorii)taiata marunt
  • - 1 lamiie,sucul- sare + piper dupa gust

Mod de preparare

Ouale fierte,se curata de coaga,1 galbenus se pune deoparte,iar restul oualor se taie in sase parti pe lingime.Pt. marinada galbenusul(eu l-am trecut prin presa de usturoi)se freaca cu uleiul,mustarul si zeama de lamiie.Se adaoga,patrunjelul ,snitlingul,smintina si la sfirsitse condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Aceasta marinada se amestaca la sfirsit cu ouale sicrevetii,iar in incheiere sau inainte de servire ,cine doreste adaoga rondlele de ridichi.Aceasta salata se pune intr-un castron inainte captusitcu frunze de salata,deasupra se presara ceva frunzede patrunjel si/sau de snitling.Se serveste cu felii de piine alba,de preferinta prajite,cu chifle sau baguette proaspete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise