Salata de paste cu seminte de fenic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 225 g paste cochilii de marime medie
  • 1/2 cana suc proaspat de lamâie
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 bulb de fenicul, fara cozi (ramurile cu
  • frunze se pastreaza), bulbul taiat În bucati de 1 cm
  • 1/3 cana stafide
  • 3 conserve (125 ( fiecare) de sardele in ulei, scurse

Mod de preparare

1. Într-o oala mare cu apa fiarta, se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrând 1/2 cana din lichidul În care au fiert.

2. Între timp, Într-un castron mare, se amesteca sucul de lamâie, pasta de rosii, semintele de fenicul si sarea. Se adauga lichidul pastrat.

3. În sos se adauga pastele scurse, feniculul proaspat si stafide le; se amesteca bine.

4. Se toaca ramurile de fenicul pastrate, astfel incât sa se obtina 1/2 cana. Ramurile tocate si sardelele se pun in castron si se amesteca usor, sa se combine. Se servesc la temperatura camerei sau de la frigider.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise