Salata de patrunjel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1. 6 legaturi patrunjel
  • 2. 3 rosii mari
  • 3. 2-3 linguri grau
  • 4. 3-4 catei de usturoi (atentie, nu capatani, ci catei)
  • 5. 3 lingurite otet de vin (preferabil alb)
  • 6. 3 lingurite de ulei din germeni de porumb (eu am folosit din cel de masline)
  • 7. piper negru macinat
  • Cantitatile sunt pentru 2 portii.

Mod de preparare

Speli graul si il pui la fiert in apa suficienta, pentru jumatate de ora. Intre timp, toci marunt patrunjelul (dar pastreaza cateva frunze pentru decor), rosiile le tai cubulete si le scoti miezul cu samburi. Usturoiul se taie si el foarte marunt, il poti da prin mixerul de legume.

Cand s-a fiert graul, se lasa putin la scurs si uscat pe un servetel, apoi se piseaza si rezulta un fel de terci. Se pun toate ingredientele intr-un bol incapator si se amesteca impreuna cu uleiul, otetul si piperul.

Pentru decor, se poate pune pe frunze de salata verde si se orneaza cu doua-trei rosii cherry si cateva frunze de patrunjel intregi. Se serveste imediat, proaspata!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise