Salata de pepene rosu

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie potrivita, taiata felii subtiri;
  • 1 lingura zeama proaspata de lamaie verde;
  • 1 kg miez de pepene rosu taiat cuburi;
  • 3/4 cana branza feta faramitata;
  • 1/2 cana jumatati de masline negre fara samburi;
  • frunzele de la 1 legatura de menta proaspata, tocate marunt;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • piper negru, dupa gust.
  • 1 knorr grecesc

Mod de preparare

1. Asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude.

2. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.

3. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, branza feta faramitata, maslinele negre, ceapa cu zeama de lamaie si menta. Stropeste uleiul de masline peste toata compozitia si amesteca bine. Se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise