Salata de primavara cu vinete in aluat de bere(de post)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o vanata potrivita
  • 3 4 cartofi
  • 2 ceape rosii
  • 3 4 castraveti murati
  • 1 gogosar murat
  • un pahar de bere
  • 4 5 linguri de faina alba
  • 2 3 lingurite mustar
  • 50 ml de ulei
  • o legatura de marar
  • 2 3 fire de usturoi verde
  • sare piper
  • mix de legume
  • ulei pt prajit
  • 100 gr de sfecla rosie

Mod de preparare

Dupa ce sau fiert cartofi in coaja se curata si se taie rondele .la fel se taie ceapa si castraveti.Gogosari se taie julien.Se amesteca toate legumele inrun bol se condimenteaza dupa gust si se adauga maioneza de mustar(vezi salata de beouf de post).Vanata se curata de coaja se taie rondele .Se sareaza si lasa cam 15 minute.Aluatul de bere:intrun bol se pune berea in care se pune un praf de sare se toarna faina pana se face caun aluat de clatie putin mai gros.Cand e gata aluatul se pune in el usturoiul verde si mararul ,sare piper mix de legume.Vanata se trece prin aluat si se prajeste in ulei incins.Dupa ce sa prajit se pune pe un servet sa absoarba uleiul.Se serveste cu sfecla rosie.Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise