Salata de pui cu nuci coapte

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/3 cana nuci
  • 450 g piept de pui fara piele, fara oase
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 3/4 cana iaurt simplu degresat
  • 3 linguri hrean
  • 2 linguri maioneza usoara
  • 2 linguri suc proaspat de lamâie
  • 2 cani struguri rosii, fara seminte, taiati in jumatate
  • 1 1/2 cana telina taiata felii subtiri (circa 3 cozi)
  • 2 mere rosii (cu coaja), taiate În cuburi de 1cm
  • 4 cani laptuca Romaine tocata

Mod de preparare

1.Se incalzeste cuptorul in prealabil la 180°C. Se pun nuci le pe o foaie de copt si se coc 7 minute sau pâna devin usor crocante si aromate. Când se racesc suficient, se toaca mare.

2. Se incalzeste in prealabil gratarul. Se presara puiul cu 1/4 lingurita sare si 1/4 lingurita piper. Se frige la 15 cm de flacara, 4-5 minute pe fiecare parte sau pâna este facut. Se raceste la temperatura camerei, apoi se taie În bucati de 1 cm .

3. Într-un castron mare, se amesteca iaurtul, hreanul, maioneza, sucul de lamâie si restul de 1/4 lingurita de sare si 1/4 lingurita piper.

4. Se adauga nucile, puiul, strugurii, telina si merele; se amesteca ca sa se imbibe cu sos; se adauga laptuca Romaine si se amesteca din nou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise