Salata de pui mediteraneaza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 350 g vinete, curatate, taiate cubulete
  • 1 lingura rasa de sare
  • 250 g campanelle, fusilli sau macaroane spirale
  • 5 linguri ulei de masline
  • 350 g piept de pui fara os, fara piele si taiat fasii subtiri
  • 1 ceapa mijlocie, curatata si tocata
  • 2 catei de usturoi, curatati si adrobiti
  • 2 tije de telina, curatate su taiate felii
  • 1 ardei rosu, fara seminte si taiat cubulete
  • 1 lingura sovarv proaspat tocat
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 250 g dovlecei, curatati, taiati felii subtiri
  • 200 g rosii prunisoare, decojite si tocate
  • 3 linguri de fiecare: apa si vin alb sec
  • 2 linguri otet din vin rosu
  • 1 lingurita rasa de mustar de dijon
  • 3 linguri patrunjel proaspat tocat
  • 250 g branza feta, scursa si faramitata si 12 masline negre, pentru ornat

Mod de preparare

Se presara cuburile de vinete cu sare pt a elimina sucurile amare.Intre timp se fierb pastele, se clatesc sub jet de apa rece si se scurg bine.Se pun pastele intr-un castron mare.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se prajesc fasiile de pui 5 minute sau pana sunt gata.Se pune puiul pe o farfurie si se lasa deoparte.

Se adauga inca 2 linguri de ulei in tigaie si se prajesc ceapa, usturoiul, telina, ardeiul rosu, sovarvul si busuiocul 3 minute, amestecand din cand in cand.Se adauga vinetele si se prajesc 3 minute.

Se pun in tigaie dovleceii, rosiile, apa si vinul si se fierb la foc mic 10 minute sau pana cand legumele sunt moi.Intre timp se amesteca restul de ulei de masline cu otetul, mustarul si patrunjelul.

Se amesteca legumele cu pastele, puiul si sosul, apoi se acopera si se lasa la rece 2 ore sau peste noapte.Se scoate salata pe un platou mare de lemn, se presara cu branza feta si masline si se serveste cu paine ciabatta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise