Salata de pui spaniola

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 rosie
  • 1 ceapa tocata
  • 2 oua fierte tari
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel mare de usturoi zdrobit
  • 1/2 cana coniac
  • sos de vinegreta
  • preparat conform retetei Sos vinaigrette
  • patrunjel verde tocat
  • otet
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se freaca pieptul de pui cu usturoi si se lasa sa stea 30 de minute, se curata apoi usturoiul cu o panza, se unge pieptul cu putin unt si se aseaza intr-o cratita;

Se pun la incins cele 3 linguri de ulei de masline, care se toarna apoi peste pieptul de pui;

Se pune cratita in cuptor, cand carnea incepe sa se rumeneasca se unge cu coniac si cu zeama din cratita. Operatia se repeta de cateva ori pana se fragezeste carnea;

Cand carnea este gata, se scoate cratita si se pune la racit;

Se amesteca vinegreta cu patrunjelul tocat cu ouale taiate cubulete si cu ceapa tocata;

Cand s-a racit pieptul de pui, se taie cubulete si se aranjeaza pe un platou, impreuna cu rsia si ardeiul taiate feliute. Se toarna sosul pe deasupra si se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise