Salata de radicchio cu piept de pui in stil asiatic a la Nico

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g de piept de pui
  • 100 g radicchio
  • 100 g salata verde
  • 100 g de cepa rosie
  • 50 g de ardei kapia rosu
  • 120 g de ananas, 50 ml suc de ananas
  • 20 g de susan alb
  • 20 g de susan negru
  • 1 lingura de sos de stridii
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 kiwi
  • 50 g de sfecla rosie (din borcan, fruct si lichid)
  • Ulei de masline, acetto balsamico
  • 50 g de zahar
  • 5 boabe de piper Sichuan
  • 5 cuisoare
  • 1 floare de anason stelat
  • 1 catel de usturoi
  • Sare

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui jullien, se trage la tigaie in ulei de masline, dupa ce a prins un pic de culoare se adauga sosul de soia si sosul de stridii, juice-ul de ananas si susanul alb un praf de sare si se lasa aproximativ sapte minute. Dupa care se vor adauga: cuisoarele, piperul Sichuan, anasonul stelat si susanul negru.

Separat ne apucam si de salata, radichhio in rupem in bucati mai mari, salata verde la fel, ceapa se taie jullien iar firele de ceapa verde in stil asiatic(pe diagonala), ardeiul se taie fasii subtiri, se amesteca toate ingredientele si ne vom apuca de pregatirea dressingului din: ulei de masline, usturoiul pisat, pisam si 10 g de susan alb, se adauga o lingura de sos de soia si acetto balsamico, se gusta si se potriveste de sare.

Pregatim pentru dessign doua tipuri de dressinguri (sosuri) care la fel si ele sunt comestibile si se potrivesc cu produsul nostru.

Sos de kiwi: 1 fruct de kiwi impreuna cu 20-30 g de ananas, se blendeaza bine, se strecoara pentru a nu ramane diferite seminte, se va imbina gustul acrisor de kiwi cu gustul dulceag al ananasului.

Sos de sfecla rosie: din borcan se ia sfecla taiata cubulete si lichidul care se vor blenda impreuna pana va rezulta un sos concentrat ca in imaginile alaturate.

Pregatim etapa finala de montare a preparatului nostrum, asezam salata iar peste punem bucatile de pui, vom pune si sosul in care bucatile s-a prajit, presaram seminte de susan negru si asezam cele doua sosuri in farfurie pentru un aspect mai deosebit. Efectuam si o floricica din zahar ars pe care o asezam pentru produsul rezultat.

Pofta Buna

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise