Salata de rosii cu cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g cartofi mici,
  • 4 linguri untdelemn de masline,
  • 500 g rosii lunguiete (tata caprei),
  • 2 linguri suc de mere,
  • 2 linguri otet aromat,
  • 2 catei de usturoi,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • cate o jumatate de legatura de busuioc,
  • patrunjel,
  • 80 g frisca lichida sau smantana subtire.

Mod de preparare

Cartofii se lasa in coaja, se freaca bine cu o perie, se clatesc, apoi se taie in doua. Se unge o tava cu untdelemn si se aseaza cartofii cu partea taiata in jos. Se stropesc cu doua linguri de untdelemn. Se coc in cuptor circa 15 minute.

Se spala rosiile si se taie in patru, dupa ce li se taie capacul coditei. Uleiul ramas se amesteca cu sucul de mere, otetul aromat, usturoiul zdrobit, sarea si piperul.

Se clatesc verdeturile, se zvanta si se toaca marunt. Se sareaza si se pipereaza cartofii. Se amesteca cu grija rosiile, cartofii, verdeturile si sosul. Frisca lichida se sareaza putin si se toarna peste rosii inainte de a fi servite.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise