Salata de rosii cu mozzarella

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 600 g mozzarella
  • 1 kg rosii coapte
  • 1 legatura de busuioc
  • 1 legatura de cimbrisor proaspat
  • 1 legatura de salvie proaspata
  • Pentru sos:
  • 5 linguri de otet balsamic
  • sare si piper alb macinat
  • 8 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

1-se scurge mozzarella si se taie in rondele subtiri.Se spala rosiile, li se scoate cotorul si se taie felii.

2- se spala busuiocul, cimbrisorul si salvia si se usuca.Se pastreaza cate un pic din fiecare pentru decor.Se indeparteaza frunzele de pe tulpina si se pun in recipiente mici, separate.

3- se aseaza feliile de rosii si mozzarella alternant, pe un platou incapator, astfel incat sa se acopere pe jumatate.Se decoreaza cu verdeturile pastrate.

4-se amesteca otetul balsamic cu sarea si piperul, iar dupa ce s-a dizolvat sarea se adauga treptat si uleiul.

5- se toarna sosul peste rosii si mozzarella.Verdeturile condimentare se servesc separat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise