Salata de rucola cu mozzarella

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 legatura de rucola
  • -150 g branza Mozzarella
  • -150 g rosii cherry
  • -1/2 varza rosie mica
  • -1 conserva mica de boabe de porumb fiert
  • -1 ceapa rosie mica
  • -ulei de masline
  • -otet balsamic
  • -sare dupa gust
  • -2 lingurite “sumac”

Mod de preparare

Rosiile cherry se taie in jumatati.

Varza rosie se rade pe razatoare.

Ceapa rosie se taie rondele.

Intr-un castron se aseaza rucola,rosiile,boabele de porumb,ceapa,branza mozzarella si se toarna vinegreta preparata din ulei de masline,otet balsamic si sare.

Se presara cu “sumac”.

Ingredientul sumac ("summaq")

Sumac este o planta care traieste in Orientul Mijlociu,Africa si America de Nord.

Se prezinta sub forma de tufisuri sau copaci care variaza intre 1 si 10 m inaltime. Florile au culori variate:verzui,crem sau rosii. Fructele se prezinta sub forma de manunchiuri de boabe de culoare rosie inchisa caracteristica. Sumac inseamna "rosu". Este folosit in bucataria araba la salate si mancaruri de carne in scopul obtinerii unui gust acrisor.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise