Salata de rucola-specific tarilor arabe

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)
  • -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • -sucul de la o lamaie
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite sumac
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.

Se taie marunt ceapa verde.

Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.

Se serveste imediat.

Pofta buna!

Frunzele de rucola sunt foarte aromate , acrisoare si putin iuti.

Sumacul este un condiment foarte folosit in tarile arabe si mediteraneene, care da un plus de acreala mancarii sau salatei la care se foloseste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise