Salata de rucola-specific tarilor arabe

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 legatura de rucola( nume alternative: rocca, jarjir)
  • -2 fire de ceapa verde( sau o ceapa mica rosie)
  • -sucul de la o lamaie
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 lingurite sumac
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala si se curata de cozi rucola, apoi se taie mai mare; daca frunzele sunt mici se pot lasa intregi.

Se taie marunt ceapa verde.

Intr-un bol se amesteca rucola cu sumacul,sarea,sucul de lamaie si uleiul de masline.

Se decoreaza dupa imaginatie, presarand inca putin sumac.

Se serveste imediat.

Pofta buna!

Frunzele de rucola sunt foarte aromate , acrisoare si putin iuti.

Sumacul este un condiment foarte folosit in tarile arabe si mediteraneene, care da un plus de acreala mancarii sau salatei la care se foloseste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise