Salata de salau cu legume

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (4portii)
  • 500g.file de salau,
  • 2 fire tulpini de telina,
  • 200g.morcovi,
  • 1 gulie,
  • 200g.mazare frageda,
  • 1 lingurita mustar de Dijon,
  • zahar,
  • otet,
  • vin alb,
  • ulei de masline,frunze de salata verde,
  • faina,
  • 1 lamaie,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

1.Pestele se taie fasii,se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust,se stropesc fasiile cu zeama de lamaie si se lasa la rece 10',dupa care se pudreaza cu faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta pentru a inlatura excesul de grasime.

2.Tulpinile de telina,morcovii si gulia se taie "betisoare" si se fierb "al dente". Mazarea se fierbe separat.

3.Din mustar ,zahar,otet, vin ,ulei,sare si piper se prepara un sos. Se amesteca sosul cu legumele fierte.

4.Pestele prajit si legumele se aseaza pe un platou acoperit cu frunze de salata. Se orneaza cu felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise