Salata de scrumbii

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g scrumbii in saramura
  • 250 g cartofi
  • 100 g ceapa
  • 100 g castraveti murati
  • 3 oua fierte
  • otet
  • mustar
  • zahar
  • sare
  • cateva fire de patrunjel verde.

Mod de preparare

Se despica in doua scrumbia, se inlatura oasele si apoi se taie in felii transversale. Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se curate si se taie felii subtiri si rotunde. Castravetii se taie si ei felii subtiri si se asaza alaturi de scrumbii si cartofi. Ceapa se taie rondele si apoi se opareste putin pentru a-i atenua iuteala. Se pregateste apoi un sos din otet, putin ulei, mustar, zahar si sare care se toarna intr-un castron mai adanc. Peste acest sos se asaza straturi de cartofi, ceapa, scrumbii si castraveti si se amesteca astfel incat sa se patrunda bine. Atentie insa cand amestecati salata sa nu zdrobiti cartofii si scrumbiile. Se adauga apoi ouale fierte taiate si ele felii. Se garniseste cu frunze de patrunjel proaspat si se consuma imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise