Ceapa verde taiata marunt se caleste 5 minute in putin ulei impreuna cu 1/2 din salata taiata fasii.Se curata scrumbiile,se taie bucatele,se dezoseaza(daca e nevoie),apoi se introduc un minut in laptele fierbinte cu chimen.
Se adauga iaurtul,apoi bucatile de scrumbie se scot,iar sosul de lapte se pastreaza.Cand s-a racit sosul ,se adauga in el treptat maioneza,amestecand pana se formeaza un sos gros.
Alunele se rumenesc intr-o tigaie,apoi se zdrobesc.
Se curata perele de coaja si samburi si se taie felii subtiri,fara a le desprinde una de alta.
Se aranjeaza pe farfurie feliile de pere,bucatile de scrumbie,sosul de ceapa cu salata,sare,piper,iar peste toate se pune sosul de maioneza.Se decoreaza cu restul de salata verde si alunele presarate deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise