Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Levant sau “Bilad al Sham” este numele sub care sunt cunoscute un grup de tari din Orientul Mijlociu:Liban,Siria,Iordania,Palestina , Irakul si regiuni din Turcia si care a inceput sa fie folosit in Europa in secolul al 16-lea;aceste tari au multe afinitati de limba, culturale si gastronomice.
  • Restaurantul Levant din Amman ofera mancaruri specifice acestor tari foarte gustoase si prezentate cu deosebita originalitate.
  • Una din salatele care mi-au placut mult la acest restaurant este si salata de sfecla , care contine diferit de alte locuri si nuci zdrobite si care ii dau o aroma aparte.
  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -3 linguri pasta de susan “tahini”
  • -3-4 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -sucul de la o lamaie( sau dupa gust)
  • -3-4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1/2 cana de nuci zdrobite
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute.

Se curata se coaja si se rade pe razatoarea mare.

Se pune intr-un bol si se amesteca cu restul ingredientelor.

Se serveste imediat sau se poate pastra la frigider.

Se pot pune toate ingredientele in mixer pana se obtine o pasta mai grunjoasa.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise