Salata de surimi cu sos rosu

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g surimi
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 8 masline
  • 100 g ciuperci conservate sau proaspete
  • 4 rosii
  • o lingura ketchup dulce
  • 4-5 linguri cu ulei de masline
  • jum lingurita chimen pisat
  • 1 g sofran
  • sare,piper
  • o lingura frunze de telina tocata
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 200 ml vin alb

Mod de preparare

Batonasele de surimi daca sunt congelate se dezgheata in lapte rece si la frigider pentru a se dezgheta treptat si la aceeasi temperatura dupa care se sterg si se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se curata,se spala,apoi ceapa se taie fideluta sau cubulete,usturoiul se taie feliute ,se inabusa impreuna in uleiul de masline si se stropesc din cand in cand cu cate putin vin.Se adauga maslinele tocate ,ciupercile taiate marunt, chimenul, piperul,sofranul si se mai calesc cateva minute,apoi se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate felii,o lingura de ketchup dulce si se da in cateva clocote.Cand totul este fiert se adauga cubuletele de surimi,se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 5 minute,se adauga telina tocata,zeama de lamaie,se sareaza si se condimenteaza dupa gust...

Se serveste rece cu paine prajita sau crochete cu cascaval...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise