SALATA DE TELINA CU MAIONEZA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g.telina,
  • 1 lamaie,
  • sare,
  • 4 linguri maioneza,
  • 100g.smantana,
  • cateva picaturi de suc de lamaie,
  • 1 lingura mustar,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • 1 ou fiert,
  • 1 lingurita piper negru,
  • 1 mar,
  • cativa samburi de nuca;

Mod de preparare

1. Telina se curata si se freaca cu suc de lamaie, ca sa nu se innegreasca. Apoi se taie in felii subtiri, apoi in bastonase ca si betele de chibrit de groase. Se sareaza si se lasa sa stea 3 ore, dupa care se stoarce. Daca nu avem atata timp la dispozitie, atunci se fierbe telina in apa sarata cu zeama de lamaie 2 minute, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca.

2. Maioneza se amesteca cu smantana, se condimenteaza si se incorporeaza in compozitie telina. Se adauga mar taiat betisoare si curatat de coaja.

3. Se serveste pe foi de salata, ornat cu samburi de nuca si felii de ou fiert. Este o salata deosebit de gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise