Salata de ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cutii ton in ulei
  • 2 kg ceapa alba
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • sare, piper
  • 2 oua
  • ulei

Mod de preparare

Se taie ceapa felii si se pune la fiert cu piperul boabe si foile de dafin pana este moale. Se pun multe boabe de piper, cam jumatate de plic ca sa ii dea un gust bun. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se alege ceapa de boabele de piper si de foile de dafin si se toaca marunt, cel mai bine in blender sau robot si se pune intr-o sita sa se scurga toata apa. Este bine sa folositi ceapa cu frunzele moi ca sa devina o pasta fina dupa ce este tocata.

Separat se desfac conservele de ton si se pun la scurs, uleiul din ele se pastreaza.

Din cele 2 oua se face o maioneza la care se adauga la sfarsit si uleiul din conserva.

Se amesteca tonul si ceapa cu mixer-ul, apoi se adauga maioneza si sare si piper dupa gust.

Negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura. Reteta rapida si delicioasa

Descopera cum sa prepari o negresa cu picaturi de ciocolata si zmeura, folosind aceasta reteta rapida si delicioasa. Perfecta...

Cartofi Hasselback - reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor

Cartofi Hasselback - o reteta simpla de cartofi acordeon la cuptor, crocanti la exterior si moi la interior. Perfecti simpli...

Tiramisu la pahar - desert italian elegant și ușor de preparat

Tiramisu la pahar este o variantă modernă și elegantă a desertului italian clasic Tiramisu, servită în porții...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise