Salata de ton cu fasole

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii ton (sa rezulte cam 150gr.peste)
  • 300gr fasoale cu boabele mari(gigant)
  • 1 cepe (aprox.200gr.)
  • 1 morcov
  • 1 praz
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 ml.ulei,de prefearat de masline
  • otet,dupa gust
  • 1 lingurita de zahar
  • sare,piper

Mod de preparare

fasolea se fierbe timp de 10 minute,dupa care apa se arunca,fasolea se spala in mai multe ape reci si se pune din nou la fiert.In oala sub presiune se adauga fasolea,o ceapa,apa cat sa depaseasca cu 2 degete nivelul fasolei din oala.Se fierbe exact 10 minute.Se deschide capacul(numai dupa ce a fost evacuat aburul) si se verifica.fasolea trebuie sa fie bine fiarta dar boabele trebuie sa ramana intregi.Daca nu este fiarta,se continua fierbere,dar vom ave grija sa nu se inmoaie prea tare(nu mai este aspectuasa)Daca se foloseste un vas obisnuit se fiebe in mod clasic,urmarind insa periodic stadiul fierberii boabelor.

Se desfac conservele cu peste si se lasa sa se scurga de suc.Separat se toaca cealalt ceapa foarte marunt.Se adauga dresul de salata facut din otet indoit cu apa,,sare piper si ulei.Se amesteca bine apoi se lasa cam 10 minute la macerat.Se adauga ardeiul taiat cubulete,prazul taiat rondele fine si morcovul crud dat prin razatoare.Peste toate acestea sa rastoarna fasolea fierbinte.se amesteca usor.cand s-a racit se adauga pestele.se amesteca din nou foarte usor.Se orneaza cu bucatele de ardei,rondele de praz,etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise