SALATA DE TON CU OREZ

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g.orez,
  • sare,
  • 800g.ton,(din conserva)
  • 2 ardei verzi,
  • 1 legatura ceapa verde,
  • 500g.rosii,
  • 2 legaturi cu patrunjel verde(hasmatuchi),
  • 10 linguri maioneza,
  • sucul unei lamai,
  • 3 lingurite mustar,
  • piper alb macinat,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 pachet Knorr Salad Dressing ardei si verdeturi;

Mod de preparare

1.Orezul se fierbe in apa sarata ,se strecoara si se lasa sa se raceasca.

2.Tonul,scurs din ulei,se pune intr-un castron si se zdrobeste cu furculita .Uleiul scurs se va folosi la sos.

3.Ardeii se taie cuburi;ceapa verde se taie inele,rosiile se curata de codite si se taie fiecare in 8 felii.Legumele se pun in castron peste ton,se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt.

4.Din maioneza, suc de lamaie,sare, piper , uleiul din conserva si mustar se face un sos omogen, in care se incorporeaza continutul unui pachet Knorr Salad Dressing ardei si verdeturi.Usturoiul curatat se preseaza peste sos.Se amesteca bine toate componemntele sosului.Legumele se amesteca cu acest sos si se pun la rece pentru 20 de minute.Salata se orneaza cu fire de patrunjel verde si se serveste cu bere.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise