Salata de vara

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi
  • 1 legatura de ridichi
  • 3-4 castraveti
  • 1 legatura de marar
  • 50 g alune
  • ulei
  • sare
  • piper
  • pt dressing:
  • 1 ceapa mica
  • 200 ml chefir
  • 1 lingura cu mustar iute
  • 2 linguri cu otet din vin alb
  • 4 linguri cu ulei

Mod de preparare

Spala bine cartofii si taie-i in felii mai groase.Daca ai ales unii mai mititei, lasa-i intregi.

Condimenteaza-i cu putina sare si piper si rumeneste-i in ulei incins.

Dupa ce s-au racorit, amesteca-i intr-un castron impreuna cu ridichile si castravetii taiati rondele subtiri.Presara deasupra mararul tocat si alunele prajite.

Separarat, taie ceapa marunt si amestec-o usor cu 4 linguri cu ulei.Adauga chefirul, mustarul, otetul si sare si piper dupa gust.

Serveste salata de cartofi cu dressing-ul astfel obtinut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise