SALATA DE VARA CU BRANZA FETA

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU 4 PORTII :
  • - salata verde - 0.250 kg
  • - rosii - 0.250 kg
  • - castraveti - 0.200 kg
  • - ardei gras - 0.150 kg
  • - masline negre - 0.050 kg
  • - ceapa - 0.100 kg
  • - branza feta - 0.200 kg
  • - lamai - 0.100 kg
  • - sos vinaigrette - 0.200 L

Mod de preparare

Salata verde se spala bine si se rupe fasii mari. Rosiile se taie in sferturi. Castravetii se taie in rondele. Ceapa se curata si se taie rondele. Ardeiul gras se curata si se taie julienne. Branza feta se taie in bucati mari. Lamaie se taie in sferturi.

Se face un sos vinaigrette din ulei de masline cu putin otet de vin alb, putin mustar, sare si piper alb.

Salata se aranjeaza in bol cat mai estetic, deasupra de pun bucatile de branza feta si se stroperste cu sos vinaigrette. Se poate decora cu patrunjel proaspat tocat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise