Salata de varza alba

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. varza
  • 1/4 pahar otet
  • 1/2 lingura zahar
  • o lingura ulei
  • sare
  • zahar
  • 2-3 buc. morcovi
  • frunze de patrunjel sau telina

Mod de preparare

Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme sa se inmoaie. Se stoarce zeama, apoi varza se asaza in salatiera, se toarna otet amestecat cu putin zahar si se lasa totul sa stea timp de 30-40 minute. In salata de varza se pot adauga 2-3 morcovi rasi, frunze de patrunjel sau telina taiate marunt si o lingura de ulei. Salata se poate prepara si in felul urmator. Varza tocata se pune intr-o cratita, se adauga sare si otet si amestecind mereu se tine la foc pina scade si se inmoaie. Dupa aceea se lasa sa se raceasca si se adauga putin zahar si ulei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise